Tänään 28.11. nimipäivää viettävät Heini ja Sten
(SVK:n tiedotteita, tuloksia, raportteja, piirin tiedotteita ym. Päivitetty 15.08. -23 )
Toimikunnat:


KeskustelufoorumiMeri Kutsuu messut 2008


Kuten viime vuosina on kuulunut tapoihin, SVK oli jälleen tänäkin vuonna edustettuna Meri Kutsuu messuilla, kolmen päivän ajan. Tarinani keskittyy lauantaihin, jolloin osallistuin talkooporukkaan itsekin.
SVK:n osasto oli jo ”perinteisesti” D-hallissa, mutta tällä kerralla halli oli rakennettu viime vuotista avarammaksi. Tilaa oli aikaisempia vuosia paremmin, josta ilmeisesti johtuikin ajoittainen tyhjyyden tunne osastomme edustalla.


Välillä hieman hiljaisempaa. Sidontaa seuraa kiinnostuneena Emilin äiti

Aiempina vuosina, jolloin hallin osastot olivat tiiviimmin rakennettu, kaikkien D-hallin kävijöiden piti kulkea osastomme editse kapeahkoa käytävää. Näin ei siis ollut tänä vuonna ja ainoastaan kalastuksesta ylipäätään, sekä kalankäsittelystä ja perhonsidonnasta kiinnostuneet kaarsivat osastollemme.

Osastollamme olivat kyseisenä päivänä SVK:n edustajina Jaana ja Jukka Vetikko, sekä piirin edustajina Timo Aaltola, Anna-Leena Kannisto, kalankäsittelystä vastannut Harri Laine, Pertti Montonen ja Vuokko Sirkiä. Perhonsidonnasta huolehti Varsinais-Suomen Perhokalastajat ja sitä edustivat Emil Jankes, Antero Jaska, Joakim Vauhkonen sekä allekirjoittanut.
Perjantaina perhonsidontavastuussa oli Lounaissaariston Urheilukalastajat Tapio Penttilän johdolla ja sunnuntaina sidontavastuu siirtyi Aurajoen Urheilukalastajille, Seppo Heikinmaan vetämänä.

Jukka Vetikon epäkiitollisena tehtävänä oli viedä läpi esitys ”Pienen lapsen kanssa kalaan - totta vai haavetta” kolmen päivän ajan, jälleen tyhjille tuoleille. D-hallin yhteen kulmaan oli rakennettu muutaman kymmenen paikan ”auditorio”, joka kuitenkin ammotti tyhjyyttään, aiheiltaan erilaisista esityksistä huolimatta. Keskustelimmekin asiasta ja tulimme tulokseen, että venemessut ei ole läheskään paras mahdollinen foorumi tuon kaltaisen esityksen pitopaikaksi. Veneitä katsomaan tullut yleisö ei jaksa kiinnostua kalastusaiheisista esityksistä, valitettavasti.


Emil Jankes ja Joakim Vauhkonen sitovat haukiperhoja

Sidoimme jälleen tänä vuonna pääsääntöisesti haukiperhoja, mutta myös muutamia lohi- ja taimenperhoja syntyi päivän aikana. Yleisöä kiinnostivat selvästi eniten isot Marabou-Deceiver ja Slinky-tyyppiset haukiperhot, joista suurimmat taisi tehdä Vauhkosen ”Jocke”. Mittaa perhoille kertyi lähemmäs 20 cm, eikä jokainen utelias kysyjä ollut lainkaan vakuuttunut niiden toimivuudesta hauen kalastuksessa. Lähinnä enemmänkin ihmeissään tyyliin, ”ottaaks hauki tommoseenki”. Paljoa eivät Emilin perhot jääneet koossa jälkeen, mutta me ”vanhukset”, Antero ja minä tyydyimme hyvinkin ”säädyllisen” kokoisiin sidoksiin.


Ahvenfilettä syntyy taidolla.

Jos osastollamme oli joku vetonaula, se oli ehdottomasti kalankäsittelijä Harri Laine. Hänen fileointiesityksensä vetivät välillä niin paljon väkeä, että perhonsidonta oli keskeytettävä yleisön tunkiessa itsensä ”tiskin väärälle” puolelle. Olen itsekin sitä mieltä, että hänen puukonkäyttöään ahvenen fileoinnissa oli ilo katsella. Jos osaan minäkin fileoida kalan, en lähellekään hänen tavallaan. Ei yhtään turhaa liikettä ja kaunista tasakokoista fileetä syntyi erittäin vaivattoman näköisesti. Hän joutuikin tekemään päivän aikana useita ”yleisön pyynnöstä” esityksiä, enkä ihmettele.
Muu piirin talkooväki huolehti osastolla jaossa olleiden SVK:n esitteiden ja lehtien jakamisesta yleisölle ja vastailivat tietenkin välillä hieman kiperiinkin kysymyksiin omalla asiantuntemuksellaan.


Osastomme ilopillerit, vasemmalta Vuokko, Timo ja Anna-Leena

Osaston väki oli rutinoitunutta talkooväkeä, leppoisaa sekä hauskaa seuraa ja ajoittain kaskut lentelivätkin melkoiseen tahtiin, joten lauantaipäivä aamukymmenestä iltakuuteen sujui mukavasti ja nopeasti. Toki ehdimme jokainen vuorollamme tutkailla messuja muutenkin, mutta ainakaan itselleni ei veneenostovimmaa päässyt syntymään. Jotain kotiin tuotavaa sentään löytyi, mutta ehkä niistä joskus myöhemmin.


Timo Aaltola keskustelee messuvieraiden kanssa

Haluankin lausua kiitokseni jokaiselle osastollamme lauantaina olleelle talkoolaiselle. Päivä seurassanne meni rattoisasti.
Kiitos myös edustamani perhokalastusseuran, messuille osallistuneille jäsenille, sekä luonnollisesti kahden muun kalastusseuran messuedustajille.

Ilkka Lehtinen.

Kuvasatoa messuosastolta lauantaina

Kuvat: Ilkka lehtinen


Joakim käyttää karvanpolttajaa. Taustalla Jukka Vetikko katsoo kellostaan, paljonko on aikaa esityksen alkuunAnna-Leena ja Vuokko tarkastavat hattuperhon syntyäAntero Jaska tarkkailee nuorempien sitojien työskentelyäAntero sidontavuorossa. Taustalla Vuokko ja Anna-LeenaAntero tarkkana. Anna-Leena keskustelee yleisön kanssaJotain lienee hukassa "Jockelta"Kalakummi Harri Laineen taitava fileointi kiinnosti yleisöäMessuyleisöä osastomme edessäPertti Montonen osastolla. Anna-Leena ja Vuokko "aidan" väärällä puolella© 2007 Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri ry