Tänään 7.6. nimipäivää viettävät Suvi, Robert, Roope, Robert ja Robin
(SVK:n tiedotteita, tuloksia, raportteja, piirin tiedotteita ym. Päivitetty 06.06. -23 )
Toimikunnat:


KeskustelufoorumiKäden taitoja ja kuhan uistelua

Satakunnan Kalamiespiiri järjesti Lounais-Suomen alueen nuorten kesäleirin 30.6.-2.7. Reposaaren Erä- ja Kalamiesten majalla Reposaaren Koppelossa. Leiri oli samalla Satakunnan Kalamiespiirin 50-vuotisjuhlaleiri, johon osallistui parisenkymmentä 10-18 –vuotiasta nuorta. Olipa mukana yksi viisivuotiaskin.

Leirin ohjelma oli upeasti suunniteltu ja toteutus meni nappiin. Aluksi kuunneltiin kattava esitys kuhan ja hauen uistelusta ja siihen soveltuvista vieheistä ja muista välineistä. Tarkoitus oli, ettei kukaan lähde ummikkona seuraavan päivän uistelureissuun. Tiiviin opetustuokion jälkeen harjoiteltiin käden taitoja ryhmittäin. Leiriläiset oppivat valmistamaan jigipään, sitomaan perhoja sekä rakentamaan pyytävän ja oikein painotetun, kilpakoholla varustetun onkilaitteen.

Leirin ehdoton kohokohta oli lauantaipäivän yli kuusituntinen kuhan uistelureissu kunnollisissa, hyvin varustelluissa uisteluveneissä. Uisteluretken ja –opetuksen leiriläisille tarjosivat Meri-Porin Urheilukalastajat, jotka saapuivat paikalle niin runsaslukuisin venein, että kaikki leiriläiset pääsivät koko päiväksi tositoimiin. Eikä kenenkään tarvinnut pyytää tyhjää. Kaikki veneet saivat tavoittelemiaan kuhia ja sattumahaukia ja jokainen leiriläinen pääsi väsyttämisen makuun. Rantaan tultuaan leiriläiset säteilivät ja kalajutut sinkoilivat.

Onnistuneen uistelureissun päätteeksi saaliskuhat ja –hauet perattiin ja fileoitiin leirivetäjien opastuksella. Ja kuinka ollakaan, iltapalaksi nautittiin tuoretta kuhaa muurikassa paistettuna. Tässä vaiheessa, vaikka leiri oli vielä kesken, saattoi jo onnitella sen suunnittelijoita ja vetäjiä. Jo kahteen päivään oli mahtunut koko kalastusharrastuksen kaari alkaen välineiden valmistuksesta ja kalastuksesta päättyen kalan käsittelyyn ja ruoaksi valmistukseen. Hienoa!

Toki leiriohjelmaan mahtuivat myös perinteinen onkikilpailu ja luontopolku sekä uinti ja saunominen, vapaata kalastusaikaa unohtamatta. Kisaamisen tuloksena onniteltiin omien sarjojensa voittajina Arto Svensbergiä, Antti Leskistä ja Lauri Pärssistä. Leirin suurimman kalan, 1018 kg painaneen hauen pyysi Kimmo Haavisto.

Jaana Vetikko


Taitavien vetäjien johdolla leirin nuorimmatkin oppivat perhonsidonnan saloja.Ennen uisteluretkeä käytiin kalastaminen teoriassa läpi.Kuhan uistelu hyvin varusteluissa veneissä oli leirin kohokohta.Perinteiselle mato-ongellekin ehdittiin.Leirin 2006 yhteispotretti.

© 2007 Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri ry