Tänään 26.3. nimipäivää viettävät Manu, Immanuel, Manne, Immo ja Emanuel
(SVK:n tiedotteita, tuloksia, raportteja, piirin tiedotteita ym. Päivitetty 10.03. -23 )
Toimikunnat:


KeskustelufoorumiNaisten perhokalastuskurssi/treffit Kynäsjoella 23.-25.9.2016


Jo perinteeksi muodostunut tapahtuma veti tällä kerralla mukaan 9 naista, joiden lisäksi paikalla oli Kari ”Lahu” Lahti, Jari Vettenniemi lauantaina sekä allekirjoittanut. Kaksi ennakkoon ilmoittautunutta joutui valitettavasti jäämään pois, mutta jospa sitten ensi kerralla hekin pääsisivät mukaan.
Kaikki saapuivat jo perjantaina, toki hieman eri aikoihin, johtuen kunkin kotipaikasta ja ajomatkan pituudesta. Iltaa vietettiin perhonsidonnan ja mukavan yhdessäolon merkeissä ja minuakin muistettiin eri tavoin viikkoa ennen kurssia olleen merkkipäiväni johdosta.
Uskaltaisin sanoa, että olen nykysisin ”Vanha Mestari”, kiitos lahtelaisten. Sain nimittäin pipon, jossa tuo teksti on. En sentään nukkunut enkä saunonut se päässäni, mutta muuten pidin pipoa tiiviisti.


Hauskaa oli suurimman osan ajasta


Lauantaina jatkettiin perhonsidonnan ja kalastuksen merkeissä Sari Rajalan ja ”Lahun” opastuksella. Itse sain tällä kerralla olla ”hupiukon” roolissa, koska olen pikku hiljaa siirtämässä perhonsidonnan opastamista ja treffien järjestämistä Sarille. Heitonopetukseen on kenenkään turha puuttua silloin, kun yksi maamme armotetuimmista heitonopettajista on paikalla.


Lahu opastaa erästä kurssilaista kädestä pitäen


Odottava tunnelma ennen melonnan alkua


Lähtö on tapahtunut

Lauantain ruokailun jälkeen Vettenniemen Jari lähti opastamaan viittä ”inkkarillista” jokimelontaan, ohjelmanumero josta osallistujat pitivät erityisesti. Alunperin oli tarkoitus, että melontaan osallistuneet kalastelisivat matkan varrella, mutta Jarin ehdotuksesta onget jätettiin pois. Olisi ollut vaarana, että jos kanootti olisi jostain syystä kaatunut, onget olisivat vaipuneet pohjaan. Matka vei Eräpalveluiden rannasta Riuttansalmen tasauspadolle ja kesti n. puolitoista tuntia. Takaisin melojat kuten kanootitkin haettiin autoilla.


Savusauna lämpiää

Kovin pitkään ei sen jälkeen tarvinnut odottaa, kun meille ilmoitettiin, että tunnin kuluttua voi mennä savusaunaan, jonka lämmittämisestä huolehti Jarin isä. Aloitimme löylyistä nauttimisen jälleen kerran ”Lahun” kanssa ja naiset jatkoivat saunomista omaan tahtiinsa meidän jälkeemme.


Väillä oli aikaa myös taukoihin


Sunnuntaista enin osa ajasta vietettiin rannassa naisten kalastaessa ja kertoillessa hauskoja juttuja. Kalallisia tapahtumia ei tällä kerralla ollut kuin muutaman harjuksen otti, mutta kirjolohien osalta jouduttiin vetämään vesiperä. Edellisestä istutuksesta kun oli kulunut aikaa jo viitisen viikkoa.


Jari lähti rannasta kuin moottorilla

Viikonlopun sää oli syksyinen, mutta onneksi vielä kohtalaisen lämmin, vaikka sunnuntaina jo puolen päivän aikaan oli omituisen hämärää, kuin iltapäivällä.
Sunnuntain ruokailun jälkeen siivottiin paikat ja lopetettiin tapahtuma, kuten on hyväksi todettu. Kun pääsee lähtemään päivänvalossa ajamaan kotiin, ei tarvitse ainakaan koko matkaa ajella pimeässä.

Erilaisia sidoksia syntyi koko viikonlopun ajan ja kurssilaisten heittämistäkin oli sunnuntaina jo ilo katsella. Omasta osuudestani voin sanoa, että näin helppoa kurssia minulla ei vielä ole ollutkaan.

Lienee taas aika kiittä Saria, Karia ja Jaria, sekä luonnollisesti kaikkia osallistujia. Ilman teitähän mitään tapahtumaa ei olisi edes ollut, eli kiitos Johanna, Sirpa, Nina, Tanja, Tiina, Tarjat K. ja L. sekä Jenna.


”Vanha Mestari” Ilkka
© 2007 Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri ry