Tänään 29.5. nimipäivää viettävät Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver ja Olivia
(SVK:n tiedotteita, tuloksia, raportteja, piirin tiedotteita ym. Päivitetty 27.05. -22 )
Toimikunnat:


KeskustelufoorumiLSVK: n seminaarimatka Amorella-laivalla Turusta.


Noin 60 vapaa-ajankalastajaa oli mukana 21-22. lokakuuta 2017 laivamatkalla kuuntelemassa Vapaa-ajankalastajiakin koskevia asioita, joita valtakuntamme päättäjät suunnittelevat vapaa-ajankalastajien saalistusmatkojen vaikeuttamiseksi.
Kaikenlaisia uusia lakipykäliä on suunnitteilla ja tulossa vaikuttamaan vapaa-ajan-kalastukseen, vaikka kyseisiä rajoitteita on jo ennestäänkin melkoinen määrä vaikeuttamassa vapaata kalastusta Suomen maassa.
Kaija Tanhuanpää ja Jarmo Niitynperä olivat porukan vetäjiä ja he pitivät sakin kurissa, jottei kukaan päässyt matkalla riehaantumaan.
Kaija oli kuten ennenkin porukan kokoonkutsuja ja piti huolen siitä, että kaikki halukkaat pääsivät mukaan ja saivat petipaikan.
Kari Ranta-Ahon aiheena oli Maakuntauudistus, joka koskee myös vapaa-ajankalastusta, ja tulee luultavasti pirstaloimaan myös kalataloushallinnon, ja on edelleenkin poliitikkojen kiistojen aihe uudistuksessa, joka jakaisi maamme kukaties useampaankin maakuntaan, mitä nyt on.
Janne Tolosen aiheena oli ”Taimen Lounais-Suomessa - virtavesikunnostuksilla vaelluskannat kuntoon”. Hänen esitelmänsä käsitteli pientenkin purojen ja ojien saaminen taimenille sopiviksi. Hänen tavoitteenaan on saada kyseiset asiat yleiseen tietoon ja innostamaan ihmisiä kirjaimellisesti ottamaan osaa työhön, joka jo on tuottanut tuloksia. Janne on Valonia nimisessä paikassa töissä ja netistä voi seurata hänen johtamia kunnostustöitään. Oli mielenkiintoinen aihe!
Janne Rautasen aiheena oli nuorten saaminen takaisin onkikilpailuihin ja yleisestikin mukaan vapaa-ajankalastukseen. Hän puhui pienten 10-20 kahden hengen joukkueiden onkikilpailujen järjestämisestä, jossa saalis tavalla tai toisella poikkeaisi tavanomaisesta ”painavin saalis voittaa” Ja esitteli myös ajatusta, että nuoria pitäisi valmentaa kilpailuihin ja opastaa välineiden käytössä. On myöskin osoittautunut, että 4 tunnin kisat koetaan liiankin pitkiksi.

Kimmo Brandtin (Raisiossa ja ”netissä” sijaitsevan kalastus-ja metsästystarvikemyymälän ”Meri ja Metsä:n omistaja) aiheena oli ”Uudet vapaa-ajan kalastusmuodot”. Kimmo esitteli vauhdikkaaseen ja mukaansa tempaavaan tapaan miten kalastus nykyään on erikoistunut ja tuonut erilaisia uusia kalastustapoja, jotka kuitenkin antavat saalista kuten entiset kalastustavat. Kalaan lähdetään nimenomaan tiettyä kalaa narraamaan ja varustukset pitää olla juuri sitä varten tehdyt.
Hänen tapansa esitellä ja kertoa asioita sai naurunpyrskähdyksiä yleisöltä.
Samalla hän esitteli erilaisia vieheitä ja jigejä ja totesi, että joskus asiakas ei löydä juuri hänelle sopivaa ostettavaa, vaikka kauppa on pullollaan vieheitä ym, mutta ”se ainoa oikea” puuttuu kuitenkin.
Me ”vanhemman” polven harrastajat kuuntelimme ihmeissään, miten erikoistuneeksi kalastus on kehittynyt. Kaukana on ns. ”huoltoasema-koho ja bambuvapaa”.

Matkan lopuksi oli ”sukka-arpajaiset”, jossa arpapalkintoina oli naisjaoston kutomia sukkia kymmeniä pareja.

Kaiken kaikkiaan oli saatu kasaan vähän aikaisemmista aiheista poikkeavia luentoja, mikä oli mielenkiintoista.
Merimetsoja ja hylkeitä ei kuitenkaan unohdettu, ja hyvää niinkin!

Matkan kertomukset keräsi Seppo Maikola.
© 2007 Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri ry