Tänään 29.11. nimipäivää viettävät Aimo ja Edgar
(SVK:n tiedotteita, tuloksia, raportteja, piirin tiedotteita ym. Päivitetty 27.11. -22 )
Toimikunnat:


KeskustelufoorumiTerveisiä Göteborg'in kalamatkalta.


Kisa oli kova, saalista saatiin viimevuotista vähemmän, sillä merivirtaus ja tuuli sotkivat troolareitten kipparien ajatukset hyvistä flunteripaikoista. Kaloja tuli yleisesti kaikissa laivoissa, vaikkakin Vandia oli paras, sillä sen kippari osasi pitää laivansa kalapaikoissa ja hän myös käänsi laivan siten, että kumpikin puoli laivasta, sekä styyrpuusi että paarpuuri, saivat kalastaa samanarvoisilta laidoilta. Hyvä kippari on ensiarvoisen tärkeä noilla matkoilla saaliin saamisen kannalta
Paremmuus piirien kesken saatiin toki selvitettyä, sillä KaRelaiset olivat kotivesillään ja se on ainakin puolet voitosta.
Muuten matka meni hyvin, sillä kaikki 37 kalamiestä ja -naista Suomen puolelta sai kaloja, vaikkakaan kukaan ei saanut sarjansa voittoa.
Suurimman saaliin kiskoi kalakoriinsa KaRen Reijo Kortelainen ja hänen kalasäkkinsä painoi 7,6 kiloa, V-S Kari kaivola oli toinen 6,89 kilon saaliilla ja KaRen Olavi Viitanen oli kolmas 5,97 kilon kalansaaliilla.
Naisten sarjan voitti "ikikukkanen" Kerttu Kujala KaResta, hänen kalasäkkinsä painoi 4,14 kiloa, toinen oli V-S:n Tiia Kaivola ja hän kiskoi kaloja 3,88 kilon pussillisen V-S:n Stina Maikolan ollessa kolmas vain 40 grammaa Tiialle hävinneenä .Tulos 3,850 kiloa kaloja.
Joukkuetuloksella 37,890 kiloa Kare oli paras, Varsinais-Suomi oli toinen 32,310 kilon tuloksella ja Satakunta oli kolmas 14,71 kilon saaliilla.
Nuorissa suomalaiset olivat parhaita, sillä KaResta ei ollut yhään nuorta matkassa.
Kaikkiaan kaloja vedettiin kuivilla yli 183 kiloa.
Sää oli kohtalainen, lounaistuulta oli n. 4-8 m/sek , merivirtqus lounaasta eli tuuli ja veden virtaus hankaloitsi kalastusta. Sadetta saimme sen verran, ettei tarvinnut itse kyynelehtiä.
Asuimme kaikki Suomesta lähteneissä perheissä, ja he pitivät meitä kuin kukkasia kämmenellä.
Vieraanvaraisuus isäntien puolelta oli ylitse vuotavaa, kaikki mahdollinen oli tehty vierailun onnistumiseksi
KaReen uusi puheenjohtaja on nainen, Pirjo Sinisalo, ja hyvin hän tuntui joukkonsa kurissa ja nuhteessa pitävän.
KaRe-seura täyttää ensi vuoden helmikuussa 50 vuotta, ja se lienee juhlinnan aihe heillä Ruotsin maalla. Ohjelmaa kyseisen tapahtuman onistumiseksi on jo kuulemma kehitetty, kaiketi joitakin suomalaisia tullaan kutsumaan mukaan bileisiin. Aika sen näyttää.

Seppo Maikola
© 2007 Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri ry