Tänään 29.11. nimipäivää viettävät Aimo ja Edgar
(SVK:n tiedotteita, tuloksia, raportteja, piirin tiedotteita ym. Päivitetty 27.11. -22 )
Toimikunnat:


KeskustelufoorumiNaisten ilta 23.1. 2009

Kutsuttuna sain olla paikalla, kun piirin Naistoimikunta kokoontui Naisten iltaan "Mörrilään", eli KTUK:n kerhotilaan Eurassa. Lisäksi vaimoni Leila oli tuomassa mukaan ns. ”uutta verta toimikuntaan”. Iloisia ja eri ikäisiä aktiiveja oli kokoontunut paikalle hieman toistakymmentä.


Kokouksen alkua odotellaan. Vasemmalta Oili Sipolainen, Eini Filppula ja Leila Lehtinen, kaikki Eurasta.

Luultavasti ennen kuin ihan jokainen osallistuja oli ehtinyt edes paikalle, kajahti kaunis ja sointuva onnittelulaulu Eini Filppulalle, hänen nimipäivänsä kunniaksi.


Einille lauletaan nimipäivän onnittelulaulua. Oilin, Einin ja Leilan lisäksi Mari Sundell sekä etualalla Terttu Orpana kumpikin Äetsästä, hänen takanaan Pj. Anja Rantala Kokemäeltä. Taustalla, taulun edessä Aili Vuorio ja oikealla puolittain näkyvissä Anneli Leppänen, molemmat Eurasta.


Päivänsankari ilmoitti, että hän tarjoaakin tuosta hyvästä karjalanpiirakka- ja kakkukaffeet. Tilaisuuden epävirallisempi puoli siis aloitettiin erittäin maistuvissa merkeissä. Kahvitauon aikana ilmestyi myös arpalaatikko pöydälle ja pitihän meidänkin osallistua muiden mukana. Arpojen hintakin oli kerrassaan kohtuullinen.
Kahvittelun jälkeen siirryttiin illan pääasiaan, eli Naistoimikunnan kokoukseen. Kokous sujui puheenjohtajansa johdolla rutinoituneesti ja melko nopeastikin, vaikka toimikunnan toimintakertomuksessa viime vuodelta olikin melkoisesti luettavaa. Tilikertomus sen sijaan oli puolestaan nopeasti käsitelty ja syy siihen selvisi itselleni jo ennen kokouksen alkua. Naistoimikunta kamppailee eteenpäin melko pienin rahavaroin, vaatimattomalla vuosibudjetilla ja ulkopuolisen rahoituksen tarvetta kaipailtiin.


Toimintakertomuksen lukemista kuunneellaan tarkkaavaisina. Edessä oikealla Helka Männistö Eurasta.

Toimikunta on perinteisesti valinnut keskuudestaan myös ”Vuoden työmyyrän” ja tällä kerralla valinta osui päivänsankariin, eli Eini Filppulaan.


Vuoden Työmyyrälle aplodeerataan

”Antinpuntari” haastepilkkikilpailulle sopivan päivämäärän etsiminen vei aikaa melkoisesti, mutta viimein kokous sai päätettyä päivämääräksi 28.3. ja paikaksi Loma-Säkylän. Onko silloin enää jäätä, ei päätöksentekoa häirinnyt.
Loput kokouksen esityslistan asiat käsiteltiin ripeästi ja ennen pitkää puheenjohtaja päätti kokouksen.

Kokouksen jo päätyttyä kerroin tiedottajan ominaisuudessa tulevasta perhokummien koulutustilaisuudesta ja pyysin läsnäolijoita levittämään tietoa asiasta edustamiinsa seuroihin.
Seuraavaksi päästiin sitten illan kohokohtaan, eli arpajaisiin. Illan naisvieras valittiin onnettareksi ja ennen pitkää arpaonni osui minunkin kohdalleni. Koska yleensä en voita arpajaisissa juuri mitään, ihmettelin hieman, mutta naiset olivat erittäin solidaarisina kaikki läsnäolijoita kohtaan ”järjestäneet jutun”. Se selvisi itselleni kun ilmoitettiin, että palkintoja on niin paljon, että jokainen osallistuja voittaa varmasti kerran ja onnekkaimmat useamminkin. Ei siis ihme, että vähän järjestetyn maku arpajaisista jäi, mutta niin oli ollut tarkoituskin.


Onnetar työssään. Oikealla, Anneli Leppänen lienee kuullut jotain hauskaa.

Arpajaisten jälkeen alkoi illan vapaamuotoinen ohjelma, eli muistojen ja muistelemisen osuus. Melkoisia kommelluksia osalle läsnäolijoista oli sattunutkin ja pian iloinen sekä hersyvä nauru täytti kokoustilan. Eikä siitä meinannut loppua tulla, koska edellinen tarina toi mieleen uuden, se taas uuden, ja iloista naurua riittikin melko pitkälle iltaan.
Aikanaan kaiken – iloisenkin tapaamisen – on kuitenkin loputtava ja viimeisten joukossa astelimme kirpakkaan pakkasiltaan.
Tapahtumasta jäi lämmin ja mukava tunne, sellainen että toimikunnan naiset viihtyivät oikeasti toistensa seurassa. Lieneekö ihmekään, koska illan jossakin vaiheessa puheenjohtaja kertoi toimikunnan ehtineen jo 36. toimintavuoteensa. Jos tuollaisessa ajassa ei porukka hitsaudu yhteensopivaksi, ei kai sitten mikään aika voi riittää.

Omasta puolestani haluan kumartaa Naistoimikunnalle, sekä kiittää Tanhuanpään Kaijaa saamastani kutsusta. Sain tutustua yhteen, iloiseen sektoriin piiritoiminnassa ja luulen ettei lainkaan huonoimmasta päästä.

Naisten illan kuvasatoa.Kokouksen osallistujia ennen sen alkua. Vasemmalta Maija Jaakkola Raumalta (Lappi Tl), Maire Poikonen Köyliöstä ja Raili Poikonen Eurasta.


Muurin vieressä varmasti tarkenee. Kuvassa Helka Männistö, Anneli Leppänen ja lähimpänä uunia Helmi Vianto Kiukaisista.


Kokouksen alkuun on vielä aikaa. Anja Rantala, Helka Männistö ja Anneli Leppänen odottavat levollisina.


Kokous sai joskus ilmeetkin puolittain vakaviksi. Kuvassa vasemmalta Salme Saarikko Säkylästä, Oili Sipolainen, Eini Filppula ja Leila Lehtinen. Osittain näkyvissä Mari Sundell.


Kokouksen etenemistä seurattiin hyvinkin tarkkaavaisina. Sohvalla edestä Maija Jaakkola, Maire Poikonen, Marita Sundell Äetsästä, Raili Poikonen sekä Salme Saarikko


Ilkka Lehtinen
Piirin Tiedottaja.
© 2007 Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri ry