Tänään 29.5. nimipäivää viettävät Oiva, Oivi, Olivia, Orvar, Oliver ja Olivia
(SVK:n tiedotteita, tuloksia, raportteja, piirin tiedotteita ym. Päivitetty 27.05. -22 )
Toimikunnat:


KeskustelufoorumiNuorten kesäleiri 27.-30.6. PomarkussaL-S Vapaa-ajankalastajat ry:n Nuorisotoimikunta järjesti kuluvan kesän nuorten leirin ikään kuin kenraaliharjoituksena ensi vuoden valtakunnallista leiriä silmälläpitäen Pomarkun Kynäsjoella. Majoitus oli totutusta poiketen Kynäsjoen Eräpalvelujen tiloissa, eikä Riuttansalmella kuten on totuttu.
Majoitustiloina toimi tilan vanha päärakennus sekä saunan yhteydessä oleva makuutila. Pari ohjaajaa oli tuonut paikalle matkailuvaununsa ja he majoittuivat niissä. Ei niinkään tilan puutteesta vaan omasta mukavuudestaan

Leiri alkoi torstaina klo 10.00 ja paikalla oli tuolloin jo melkoinen määrä leiriläisiä sekä ohjaajia. Osa tuli hieman myöhemmin, mutta iltaan mennessä suurin osa oli saapunut paikalle.

Torstaipäivän ohjelmaan kuului kalastusta joella, jolta erään leiriläisen avustajana toiminut isoisä tartutti kaksi kirjolohta. Kovasta yrityksestä huolimatta joki ei antanut muuta ”arvosaalista”, pikkukaloja kylläkin, mutta arvokkaita nekin olivat ainakin saajiensa mielestä. Ongintaa harrastettiin Harjakosken padon yläpuolella ja paikka olikin hyvin antoisa. Saaliiksi saatiin useita eri särkikaloja, mm. kohtalaisen kokoisia pasureita. Päivän päätteeksi saunottiin ja käytiin uimassa joessa, joka näyttikin olevan nuorille mieluista puuhaa.


Pienikin saalis sai saajansa iloitsemaan.


Perjantaina jaettiin leiriläiset pienryhmiin ja heille oli tarjolla jousiammuntaa, tarkkuusheittoa virvelillä ja luontopolku, joiden läpikäynnissä oli meneillään myös kilpailu. Lisäksi oli tarjolla perhonsidontaa, ja tietenkin kalastusta sen eri muodoissa. Joki oli edelleen erittäin kitsas mitä tulee ns. arvokaloihin, toki muutaman melkoisen harjuksen jotkut onnistuivat koukuttamaan, mutta ainuttakaan mitan täyttävää ei kukaan. Samoin, ainuttakaan kirjolohta ei perjantain aikana jäänyt koukkuun, vaikka yrityksen puutteesta ei leiriläisiä voi moittia.
Illalla oli jälleen aika saunoa ja nauttia Kynäsjoen lämpimästä uintivedestä. Virtavedessä uiminen on siitäkin hauskaa puuhaa, että siinä voi kokeilla voimiaan uimalla vastavirtaan ja jos iskee ”uupumus”, voi antaa virran viedä. Muutama innokkain uimari tietenkin kokeili asetettuja rajoja, mutta valppaat ohjaajat olivat tarkkoina, eikä liian pitkiä ”alavirtaliukuja” päässytkään syntymään. Jos torstai-iltana uni ei ollutkaan tarttunut kovin hyvin, perjantaina sitä ei tarvinnut houkutella. Kaksi kulunutta päivää olivat kantaneet veronsa ja hiljaista oli siihen aikaan kuin pitikin.

Lauantaina lähdettiin Isojärvelle ja Eräpalveluiden Jari Vettenniemi oli varannut leiriläisten käyttöön seitsemän inkkarikanoottia, kolmen ohjaajien mukanaan tuoman veneen lisäksi. Ohjelmassa oli kuhan uistelua, ongintaa ja kanoottimelontaa. Uimaranta, jossa päivän tapahtumat suoritettiin, oli sopiva kaikkiin niihin aktiviteetteihin, joita leiriläisille oli järjestetty.


Vene on häipymässä kuin usvaan tyynellä Isojärvellä

Kuhan uistelun tuloksena oli neljän kilon hauki, muutama mittakuha sekä kyrmyniska-ahven ja rannan onkisaaliina niitä tavanomaisia onkikaloja, eli pikku ahvenia ja lukuisa määrä erilaisia särkikaloja. Mainittakoon, että lauantain ruokailu järjestettiin ”ulkoruokailuna”, eli söimme keittolounaan järven rantamilla.


Muutama mitan täyttänyt kuhakin tarttui vieheisiin.


Kuvassa onnellinen hauen narraaja Matias.

Leirialueelle palattua muutama innokkain halusi lähteä ongelle Harjakosken padon yläpuolelle ja sellainen mahdollisuus heille myös suotiin. Ilta sujui jo totuttuun tapaan, eli saunaa ja uintia. Jostain syystä innokkaita uimareita ei enää kovin paljoa ilmaantunut, mutta muutama sentään. Jokohan leirin ohjelmallisuus oli alkanut käydä joidenkin leiriläisten voimille. Illan räiskäleenpaistoon sentään jokainen taisi osallistua.

Sunnuntaina oli aamiaisen jälkeen jäljellä enää pakkaaminen ja siivous, joiden jälkeen pelattiin vielä rannalla lentopalloa. Sen jälkeen ruokailtiin ja palkittiin parhaat. Itse asiassa jokainen leiriläinen palkittiin, mutta muutaman kilpailun parhaat huomioitiin erikseen.

Suurimman kalan palkinnon sai Matias Silander 4:n kilon hauellaan.


Matias leirin suurin kala sylissään.

Pienimmän kalan palkinnon pokkasi Juuso Triippinen pikku kiiskillään ja Rehdin leiriläisen palkinnon sai Samu Laaksovirta. Samusta voisin mainita sen verran, että koko aikana hänen kasvoiltaan ei hymy ”kuollut” ja jos häneltä jotain tehtävää pyysi, hän lähti auliisti toimittamaan kulloistakin asiaa. Siitäkin huolimatta, että oli yrittänyt leiriviikon maanantaina ”kaataa” auton polkupyörällään (jalka oli hieman kipeänä). Erittäin esimerkillinen nuori.
Yhdistetyn jousiammunta/luontopolku/tarkkuusheittokilpailun vanhempien leiriläisten sarjan voitti Emil Ahola ja nuorempien sarjan Eero Syrjänen.

Leirivastaavana toimi Martti Svensberg ja ohjaajina Lassi Honkavaara, Seppo Haaparanta, Janne Korpinen sekä Sami Puhilas Nuorisotoimikunnasta ja Leila Lehtinen sekä allekirjoittanut Perhotoimikunnasta. Lisäksi Janne Rautanen SVK:sta.
Leirin ruokailut hoidettiin pitopalveluruoilla ja niiden noutamisesta huolehti Leo ”Leksa” Salmivuori. Emäntinä hääräsivät totuttuun tapaan Tiina Salmivuori ja Sari Saari, jota tuurasi Leila Lehtinen, kunnes Sari perjantaina saapui.


Leiriläiset ja ohjaajat yhteisessä potretissa leirin päätyttyä.


Kynäsjoen Eräpalveluiden Jari Vettenniemi oli ns. ”jokapaikanhöylänä”, toimien ajoittain myös ohjaajana. Mm. lauantain melonta oli kokonaan hänen vastuullaan.

Kaikkiaan voisin sanoa leirin onnistuneen hyvin. Leiriläisiä oli 21 sekä jo mainittu yhden leiriläisen avustaja, eli kaikkiaan 22. Kun meitä ohjaajia oli kahdeksan + Jari Vettenniemi, porukkaa oli melkoisesti, mutta siitäkin huolimatta uskaltaisin sanoa että tervetuloa valtakunnallinen kesäleiri 2014. Valmius sellaisen järjestämiseksi on olemassa ja kun vielä vähän ”fiilataan”, niin mikä ettei…

Yhdistetty, Tarkkuus onki ,Casting heitto ja Luontopolku.

Tulokset: Ryhmä vanhemmat leiriläiset: Ryhmä nuoremmat leiriläiset.

1. Emil Ahola 22 p.
2. Antti Syrjänen 20 p.
3. Oliver Etula 19 p.
3. Tomi Grönfors 19 p.
5. Juuso Triipponen 16 p.
6. Juho Aaltonen 13,5 p.
7. Aleksi Mäkilä 12 p.
7. Markus Nordman 12 p.
9. Aleksi Veittikoski 9 p
10. Jani Puhilas 8 p..
10. Matias Silander 8 p
12. Samu Laaksovirta 6p.

Ryhmä nuoremmat leiriläiset:

1. Eero Syrjänen 34 p.
2. Mikael Mäkilä 27 p.
3. Eemeli Rautanen 17 p.
4. Matti Erkkilä 9 p.
5. Rasmus Kottonen 8 p.
6. Anna-Katariina Terho 6 p.
7. Artturi Rautiomaa 5 p.
8. Mia Korpinen (mukana olo)
9. Niilo Korpinen (mukana olo)

Palkittiin Suurin ja pienin kala.

Suurimman kalan sai. Matias Silander 4kg Hauki.
Pienimmän kalan sai. Juuso Triipponen Kiiski.
Rehti Leiriläiseksi valittiin: Samu Laaksovirta.
Ilkka Lehtinen.
© 2007 Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri ry