Tänään 26.6. nimipäivää viettävät Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere, Jeremias ja Viveka
(SVK:n tiedotteita, tuloksia, raportteja, piirin tiedotteita ym. Päivitetty 21.06. -22 )
Toimikunnat:


KeskustelufoorumiÄITI/LAPSI PERHOKALASTUSTAPAHTUMA NAUTELANKOSKELLA.


Kun piirin Perhotoimikunnassa taannoin ideoitiin kuluvan vuoden tarjontaa, mieleen tuli mm. Äiti/lapsi Perhokalastustapahtuma ja ei muuta kun päivämäärä lukkoon ja sen lähestyessä mainostamaan tapahtumaa.
Tapahtuman ”äidiksi” valittiin toimikiunnan nykyinen Pj, Sari Rajala ja aika nopeasti mukaan saatiin naisten Perhokalastuksen moninkertainen Suomenmestari Maria Tuominen. Kovin vähäisin avuin eivät tapahtuman muutkaan opastajat – Kari ”Lahu” Lahti, Antero Jaska, Jouni Vyyryläinen ja allekirjoittanut – olleet, vaikka itse tapahtumapäivänä Jouni Vyyryläinen joutui sairauden takia jättämään opastustehtävät muille.


Kari Lahti esittelemässä perho-ongen monitoimisuutta

29.5 klo 9.00 kokoonnuttiin Nautelankosken parkkipaikalla ja Anterolla oli oppilaille tarkoitetut perho-onget mukanaan. Mutta että kaikki menisi kuten hyvässä kenraaliharjoituksessa ”kuuluukin”, perhokelat olivat unohtuneet hänen työpöydälleen Maskuun. Antero hyppäsi autoonsa ja me Marian kanssa aloimme koota vapoja. Yllättävän nopeasti ”kelanhakija” tuli takaisin ja sanoi ettei moottoritiellä ollut ruuhkaa, joten hän pääsi ajamaan riittävän reippaasti. Onget saatiin koottua ja ennen kymmentä – jolloin tapahtuma alkoi – paikalla olivat kaikki opastajat sekä seitsemän Äitiä lapsineen.


Oppilaita aloittamassa perhonheiton opettelua.

Sari toivotti osallistujat tervetulleiksi ja kertoi mitä nelituntiselta tapahtumalta olisi odotettavissa, jonka jälkeen kukin meistä sai esitellä itsensä ja kertoa kokemuksistaan ja taidoistaan.

Seuraavaksi siirryttiin nurmikolle kuuntelemaan ”Lahun” asiantuntevaa opastusta perhonheitosta ja -kalastuksesta. Kun ns. perusheiton (yliolanheitto) neuvot oli annettu, oppilaat saivat alkaa kokeilla itse miltä heittäminen tuntuu ja yllättävän nopeasti lähes jokaisen heitossa alkoi olla oikeat suuntaviivat. Osaa – kuten aina aloittelijoita – joutui hieman yksilöllisemmin opastamaan koska heittämisessä oli selvää hätäilyn makua, johtuen suurimmalta osin kurssilaisten virvelikalastuskokemuksesta. Mutta aikanaan kaikkien mukana olleiden tekemistä oli mukava katsella ja ennen pitkää ”Lahu” pysäytti touhun ja alkoi kertoa ahtaamman paikan kalastuksessa tarvittavasta rullausheitosta.


Alkoi näyttää jo hyvältä

Alkoi uusi opetteleminen ja nyt on ihan pakko sanoa että käytössämme olleet harjoitteluonget eivät siihen heittotapaan olleet aivan parhaasta päästä. Toisaalta, kun sellaisella ongella oppii ”rullaamaan”, paremmalla yhdistelmällä homma on moninkertaisesti yksinkertaisempaa. Eli ei niilläkään ongilla kuitenkaan ihan latvasta tarvinnut puuhun kiivetä. Kesken rullausheitto-opetuksen jouduin käymään kotona henkilökohtaisista syistä ja kun palasin Nautelankoskelle, kurssilaiset olivat siirtyneet jo jokivarteen. Nyt ongessa oli perho – kun nurmikolla perhon virkaa oli hoitanut pätkä villalankaa – ja rullausheitto oli oikeastaan ainoa tapa, millä ahtaassa kohdassa kykeni heittämään. Takaheittotilaa ei juurikaan ollut.


Maria etsimässä kenties kadonnutta perhoa.

Mitä siitä voisi sanoa? Jokaisen kurssilaisen rullaus oli mukavaa katseltavaa, paitsi etten nähnyt kurssilaisista kuin puolet koska osa oli mennyt joen toista rantaa ns. alapoolille. Uskon näkemättäkin että sielläkin siimat oikenivat kuten oli tarkoitettu ja opetettu.
Nelituntinen kului kauniissa kevätsäässä yllättävänkin nopeasti ja ennen pitkää olimme P-paikalla, mihin kurssilaisia tuli joelta omaan tahtiinsa, tosin muutama Äiti/lapsi ryhmä oli jo hieman aiemmin saanut tarpeekseen ja lähtenyt kotiin.
Oli mukava antaa hyvää palautetta tapahtuman osallistujille ja samalla saada myös heiltä hyvää palautetta. Uskon, että kaikille tapahtumaan osallistuneille jäi nelituntisesta hyvä maku ja mukavat muistot. Toivottavasti osallistujien kipinä ei sammu, vaan että jokivarsilla nähtäisiin tulevaisuudessa uusia innokkaita, myös kauniimman sukupuolen edustajia.

toivoo
Ilkka Lehtinen

Jutun lopuksi muutamia kuvia päivän varrelta.


© 2007 Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri ry